Dug Autosaobraćaja pretvoren u akcije grada

Bez autora
Jun 16 2010

Skupština akcionara kragujevačkog preduzeća "Autosaobraćaj" donela je jednoglasnu odluku o pretvaranju duga od 19,5 miliona dinara na ime javnih prihoda u akcije grada Kragujevca. Nijedan akcionar ovom odlukom nije oštećen i svako od njih ostaje vlasnik istog broja akcija. Vrednost akcija zbog konverzije duga "Autosaobraćaja" prema gradu je pala, a broj akcija se povećao. Tako je grad sa državom postao vlasnik 51 odsto akcija i nadamo se da ćemo ovako rešiti probleme kao što je povezivanje radnog staža i sprovođenje socijalnog programa. Ovim se, zapravo, stvara mogućost rasta vrednosti akcija u budućnosti u slučaju da se javi neko ko je zainteresovan za dokapitalizaciju. Konvertovanje duga u akcije grada predložilo je prošle nedelje kragujevačko Gradsko veće, a odlukom Skupštine akcionara, grad, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Akcijski fond poseduju kontrolni paket od 51 odsto akcija.

Dug Autosaobraćaja pretvoren u akcije gradaSkupština akcionara kragujevačkog preduzeća "Autosaobraćaj" donela je jednoglasnu odluku o pretvaranju duga od 19,5 miliona dinara na ime javnih prihoda u akcije grada Kragujevca.

Kako je kazao predsednik Skupštine akcionara Miodrag Vasović, nijedan akcionar ovom odlukom nije oštećen i svako od njih ostaje vlasnik istog broja akcija.

Vrednost akcija zbog konverzije duga "Autosaobraćaja" prema gradu je pala, a broj akcija se povećao.

- Tako je grad sa državom postao vlasnik 51 odsto akcija i nadamo se da ćemo ovako rešiti probleme kao što je povezivanje radnog staža i sprovođenje socijalnog programa. Ovim se, zapravo, stvara mogućost rasta vrednosti akcija u budućnosti u slučaju da se javi neko ko je zainteresovan za dokapitalizaciju - kazao je Vasović.

Konvertovanje duga u akcije grada predložilo je prošle nedelje kragujevačko Gradsko veće, a odlukom Skupštine akcionara, grad, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Akcijski fond poseduju kontrolni paket od 51 odsto akcija.

"Autosaobraćaj", najstariji kragujevački prevoznik, koji pokriva dve trećine linija gradskog saobraćaja i čiji je većinski paket od 49 odsto akcija, do sada je pripadao malim akcionarima, već duže ima probleme u poslovanju, zbog čega je 21. maja Gradsko veće dalo tom preduzeću rok od mesec dana da konsoliduje svoje poslovanje.

Protiv predsednika Upravnog odbora tog preduzeća Vladana Živanovića Više tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 95.000 evra kako bi omogućio načelniku Odeljenja za analitiku kragujevačke Policijske uprave Goranu Divcu i još četvorici kragujevačkih privrednika izgradnju stambeno-poslovnog objekta na placu Autosaobraćaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik